Bok om CTH

Tillsammans med sin hustru Amelie drev Carl Theodor Ericson sin hatt- och mösstillverkning från sin lägenhet på Lilla Gatan, nuvarande Sveagatan, i Borlänge. I bostaden fanns också verkstaden. Försäljningen skötte Carl Theodor som med häst och vagn reste runt på marknader i hela Sverige, men även till Norge sträckte sig hans resor.

Så börjar historien om fabriken som under flera decennier på 1900-talet var en av Borlänges största industrier. En industri med kvinnliga arbetare som i skuggan av Domnarvets Järnverk, Kvarnsvedens Pappersbruk och utbyggnaden av stadens järnväg (SJ) inte berättats om tidigare.

Anna-Lisa Nilsson började på fabriken 1937 och arbetade där i 50 år. Hennes berättelse är en del i den bok som ska berätta om fabriken, om de kvinnor som arbetat där och om hattar i ”parti och minut”. 14 november 2017 gick Anna-Lisa ur tiden. Anna-Lisa skulle ha fyllt 97 år den 20 november.
Vi kommer att minnas henne med värme och glädje.

/CTH Vänförening & Ebba.

Har du tips och idéer om vad boken ska innehålla? Kanske har du själv, din mamma eller farmor arbetat på CTH? Hör gärna av er till författaren Ann-Louise ”Ebba” Ebberstein på 070-495 12 32 och dela med er!


Comments & Responses

Kommentera